دفاع و اثبات سقط جنین از سوی کارشناس رسمی دادگستری مامایی

در دفاع و اثبات سقط جنین از سوی کارشناس رسمی دادگستری مامایی، باید توجه داشت هرچند انجام این عمل در قانون کشو ما جرم است و دارای مجازات اما گاهی اجازه انجام سقط جنین در موارد خاصی داده می شود. باید بررسی کرد که سقط جنین شامل این موارد بوده یا خیر. تمامی جنبه های مرتبط با این موضوع توسط کارشناس رسمی دادگستری پزشکی پیراپزشکی و دندانپزشکی انجام می شود.

در دفاع و اثبات سقط جنین از سوی کارشناس رسمی دادگستری مامایی، به دلیل شکایت شوهر از همسر خود بابت سقط، در ابتدا با بررسی پزشکی قانونی و اثبات ادعا نتیجه به دادگاه اعلام می‌شود. اگر پزشکی قانونی سقط جنین، تایید کند و خود زن هم اقرار کند دادگاه با توجه به شواهد موجود رای را صادر میکند.
زمانی که مادر اقرار کند که سقط جنین عمدی بوده است، یا این عمل با سوء نیت خاصی نبوده و همچنین گزارش های پزشکی قانونی هر کدام از این موارد را تایید کنند در رای صادره اثر گذار خواهد بود.

اما چناچه در ادامه خواهیم آورد گاها سقط جنین موجب اختلاف بین زن و مرد و یا خانواده‌ها می‌شود در این صورت می‌توان با مراجعه به کارشناس در خصوص این که آیا سقط جنینی صورت گرفته یا خیر؟ و یا آیا این سقط جنین عمدی بوده یا سهوی گزارش تهیه نمود.

کارشناس رسمی دادگستری مامایی باید توجه کند زمانی که مادر باردار به بیماری خاصی مبتلا باشد که ادامه بارداری برای سلامتی او خطر داشته باشد، یا رشد جنین در بدن مادر منجر به ایجاد ناهنجاری هایی در بدن مادر شود که ادامه بارداری خطر جانی برای وی داشته باشد؛ یا زمانی که حتی اگر بارداری تا پایان ادامه داشته باشد اما جنین بعد از تولد بمیرد یا دچار نقص عضو و بیماری خاصی باشد، مجوز سقط چنین صادر می شود و در این حالت جرمی ثابت نخواهد شد. در قانون ما تاکید شده زمانی که اجازه سقط جنین صادر نشده باشد _چه بعد از دمیدن روح باشد و چه قبل از آن_ قتل محسوب می شود و مجازات مقرر شده خودش را دارد.


بررسی از دفاع و اثبات سقط جنین درمواردی انجام آن را مجاز می دانند و اگر سقط جنین توسط مادر در این موارد داخل باشد جرمی ثابت نخواهد شد.
اولین مورد زمانی است که جنین به دلایلی دارای بیماری خاص و عقب افتادگی باشد و ناقص الخلقه متولد خواهد شد. در این مورد جنینی که با این ویژگی ها به دنیا بیاید هم موجب اذیت شدن خودش و هم والدین می شود.
مورد دوم زمانی است که مادر دچار بیماری می شود که ادامه بارداری سلامت جانی او را به خطر می اندازد یا مرگ مادر را به دنبال خواهد داشت. در این مورد نیز مجوز سقط جنین صادر خواهد شد. البته باید دانست که احراز این موارد پزشکی باید به تایید پزشک متخصص و پزشکی قانونی برسد.

در ارزیابی دفاع و اثبات سقط جنین باید توجه داشت که سومین دلیل برای صدور مجوز سقط جنین زمانی است که روح در بدن جنین دمیده نشده باشد. یعنی جنین باید کمتر از چهار ماه از زمان تشکیلش گذشته باشد. این امر نیز به وسیله ی خدمات پزشکی و سونوگرافی انجام می شود.
مورد چهارم نیز رضایت مادر برای سقط فرزندش می باشد. مادر باید در پزشکی قانونی حاضر شده و اعلام رضایت کند. در این مورد پدر نمیتواند بجای مادر رضایت دهد و حتی اجازه او نیاز نیست.

در بررسی از دفاع و اثبات سقط جنین باید گفت، افرادی که جنین خود را سقط می کنند به دو دسته تقسیم می شوند: 1_گروه مردم عادی
2_گروه های پزشکی و مامایی
برای گروه اول؛ یعنی اگر مادر خود به خود و با مصرف دارویی خاص یا عملی خاص اما غیر عمد، موجب سقط جنین شود هیچ محکومیتی شامل او نمی شود. حتی در این مورد دیه بر مادر قطعی نمی شود، بلکه پدر محکوم به پرداخت دیه می شود.
برای گروه دوم مجازات سنگین تری وجود دارد. این گروه بابت آنکه مسئولیت سلامت جنین را بر عهده دارند، اگر به سقط جنین کمک کنند علاوه بر پرداخت دیه به 3 تا 6 ماه حبس محکوم می شوند. اگر سقط جنین توسط مادر با کمک پزشک باشد، در صدو رای تاثیر گذار خواهد بود.

در ارزیابی دفاع و اثبات سقط جنین به این نتیجه میرسیم که علاوه بر مجوز قانونی، این مبحث دفاع مشروع هم دارد. از دید شرعی هم دفع خطر و تقدم حفظ جان مادر نسبت به فرزند ادله شرعی دارد؛ یعنی زمانی که ادامه بارداری موجب بروز خطر سلامتی برای مادر شود حکم سقط جنین مجاز است. اگر زمان تولد فرزند و در طول زایمان هم خطری وجود داشته باشد و دوراهی زنده ماندن مادر و جنین را پیش روی ما قرار دهد، سقط جنین و زنده ماندن مادر واجب می شود.
برای شناخت دقیق تر و کسب اطلاع بیشتر از موارد پزشکی و قانونی این موضوع پیشنهاد میکنیم از کارشناسان رسمی مامایی استفاده کنید.

بررسی تخلفات مربوط به زایمان

با توجه به پیشرفت روز افزون علم در زمینه بارداری و زایمان بسیاری از اتفاقاتی که حین تولد که منجر به آسیب رسیدن به نوزاد و مادر می شود را می توان جلوگیری کرد یکی از حرفه های بسیار حساس حرفه ی مامایی است که بسیار مهم در تولد یک جنین است به شکلی که اگر قصوری در کار یک ماما رخ دهد آسیب های بسیار جدی ای به طفل یا مادر خواهد رسید. به همین دلیل کارشناسان ما به بررسی و تهیه گزارش در خصوص این تخلفات می‌پردازند. تخلف پزشکی مامایی میتواند به شکل های زیر باشد.

یکی از انواع قصور پزشکی ماما می تواند عدم توجه به نوزاد و علائم حیاتی او باشد به شکلی که ماما متوجه مشکل پیش آمده برای نوزاد در حین تولد نشود می تواند آسیب جدی به نوزاد برساند. یکی دیگر از انواع اشتباهات و تخلفاتی که ماماها می توانند مرتکب شوند عدم تشخیص و انجام دادن موعد انجام عمل سزارین است که این عمر بسیار مهم است زیرا اگر تاخیری در تولد جنین انجام بگیرد باعث صدمه دیدن مادر و نوزاد می شود. همچنین استفاده از ابزار های نامتناسب در حین انجام عمل میتواند مشکل زا باشد یا اگر کادر پزشکی از عمل نا متناسبی برای تسریع در به دنیا آوردن نوزاد شوند ممکن است نوزاد دچار فلج شود. یاد درجایی دیگر حتی کادر پزشکی موظف به چک کردن شرایط و علایم حیاتی مادر است که در صورت چک نشدن این علائم ممکن است باعث بروز عوارضی از قبیل وقوع دیابت بارداری و یا حتی فشار خون بالا می شود.

به عنوان مثال اگر خانواده نوزاد پس از به دنیا آمدن آن توسط کادر پزشکی متوجه شوند که نوزاد در اثر فشار آوردن بیش از حد توسط کادر پزشکی دچار فلج سیستم عصبی بازو شده میتوانند با پیگیری های حقوقی از ماما و کادرپزشکی ای که در پروسه وضع حمل آن شخص حضور داشته اند شکایت به عمل بیاورند در چنین مواردی قانون صراحتا مواردی که  باعث آسیب رسیدن به نوزاد شده را بیان کرده است.

قصور پزشکی در حیطه ی زنان و زایمان

در زمینه زنان و زایمان شکایات بسیاری از پزشکان متخصص صورت گرفته. این زمینه از تخلفات پزشکی را می توان یکی از حساس ترین مسائل پزشکی نام برد چرا که پزشک همزمان باید هم باید متضمن سلامت مادر باشد و هم طفلی که به دنیا می آید باید در شرایط مناسب باشد تا کل پروسه زایمان و بارداری به درستی صورت گیرد.

تخلفات مالی در زمینه زایمان

یکی از مواردی که می توان به عنوان تخلف پزشکی زنان و زایمان نام برد پزشکان متخصص زنان و زایمان حق تبلیغ محصولات به خصوصی که از قبل آن ممکن است سودی به آن ها برسد را ندارند همچنین متخصصین حق دریافت وجه بابت سونوگرافی را از بیماران خود را ندارند زیرا سونوگرافی در زمینه زایمان یکی از ابزار کمک تشخیصی شناخته شده و پزشک حق تحمیل هیچ هزینه ای را به بیمار ندارد در موارد مشابه نیز شما میتوانید با مشورت از کارشناسان و وکلای ما نیز به بررسی حقوق خود در این زمینه بپردازید.

تخلفات جانی زایمان و زنان

مادر یا فرزند ممکن از در طول پروسه بارداری و یا زمان زایمان از طرف پزشک و یا کادر درمانی آسیب ببیند که در این مواقع بیمار می تواند با شکایت در مراجع ذیربط از پزشک خود به دنبال حقوق از دست رفته ی خود باشد که معمولا دادگاه با تعیین مجازات هایی از قبیل دیه و یا ارش مرتکبان اشتباهات پزشکی را مجازات می کند. معمولا دعاوی ای که برای قصور پزشکی به کار می روند از قیبل :

برای بیمار: بدشکلی عضو ، درد و رنج ، خسارت مالی ،ناتوانی ، اختلال عملکرد ، قطع عضو ، آسیب ، نقص عضو، فلجی و از دست دادن لذت زندگی و یا حتی مرگ می تواند باشد

و یا برای کادر پزشکی عاوملی از قبیل مشکلات روانی ، مشکلات اجتماعی  و یا از قبیل استرس و اضطراب ، عجله ، عصبانیت ،رسوایی و از بین رفتن وجه اجتماعی  و یا حتی سو سابقه پزشکی نام برد.

آمارهای تکان دهنده در زمینه قصور و تخلفات پزشکی زنان و زایمان:

طبق آمار سال های 90 و 91 تعداد 30 نفر منجر به مرگ و 28 نفر دچار نقص عضو توسط ماما ها و در پزشکان متخصص زنان 127 نفر منجر به مرگ و 53 نفر دچار نقص عضو شدند. از دلایل این اتفاقات میتوان به بی مبالاتی، بی احتیاطی ، عدم مهارت و عدم رعایت نظامات دولتی اشاره کرد. البته که همه دچار این اتفاقات تلخ و ناگوار از قبیل مرگ و میر و نقص عضو نمی شوند و بعضا می توان با کمی احتیاط از بسیاری از مسائل این دستی پیشگیری کرد.

امروزه قصور پزشکی بعد از تصادف ، ایدز ، سرطان و...  در رده هشتم جهان قرار دارد.

حال اگر شخصی در موقعیت مشابه قرار گرفت باید چه کند؟ مثلا شخصی را در نظر بگیرید که که پس از وضع حمل از به شکل سزارین حال طبیعی شکم خود را از دست داده و احساس پزشک در این زمینه  کم کاری کرده است . ابتدا باید بیمار حقوق خود را بشناسد و سپس در مسیر قانونی درست حرکت کند یعنی ابتدا بیمار باید با کارشناس و مشاور حقوقی در این زمینه مشورت کند و سپس در مسیر درست پیگیر حقوق خود باشد. یا در مثال دیگر ممکن است شخصی فرزند یا همسر خود را حین زایمان از دست داده باشد و تخلف کادر درمانی مانند ماما ، پزشک متخصص زنان و... برای او مسجل گذشته باشد، آن شخص باید ابتدا با مشاوره درست در این زمینه به دنبال احقاق حقوق خود برود.

 

با همه این مسائل می توان با انتخاب های درست و آگاهی کامل پروسه بارداری ( از قبل از بارداری تا زایمان ) می توان از وقوع  بسیاری از این اتفاقات پیشگیری کرد. همچنین پزشکان نیاز دارند تا با بروز کردن دانش خود و کسب مهارت در این زمینه تعداد این حوادث را به حداقل برسانند تا شاهد بروز چنین اتفاقات ناگواری در این زمینه نباشیم.

اما تقریبا این موضوع در همه دنیا به موضوعی گریز ناپذیر تبدیل شده است و بهترین راه برای جبران خسارت و دریافت گزارش از پزشک مراجعه به کارشناسان رسمی در حوزه پزشکی است. کارشناس پرستاری نیز با توجه به تخصص خود در این خصوص می‌تواند راهنمایی برای جبران خسارات باشد. در صورت نیاز به کارشناس می‌توانید با شماره تلفن‌های موجود تماس حاصل نمائید.

بررسی سقط های تروماتیک توسط کارشناس رسمی دادگستری رشته مامایی

تعریف سقط تروماتیک :

تعریف کارشناس رسمی رشته مامایی از سقط تروماتیک عبارت است از سقطی که به دنبال ضربه و تروما مثل تصادفات به طور مستقیم و شدید به ناحیه ی شکم زن باردار وارد شده و منجر به خروج جنین از بدن مادر و مرگ او شود . چون در این جا ، یک انسان چه ناقص و چه کامل از بین رفته است ، با فردی که تروما یا ضربه وارد کرده برخورد قانونی می شود و باید جزای نقدی پرداخت کند . جنینی که در اثر سقط تروماتیک فوت کرد لازم است برای تعیین سن او ، به پزشکی قانونی فرستاده شود . زیرا هر چه سن جنین بیشتر بوده ، جزای نقدی مورد پرداخت آن نیز بیشتر خواهد شد و حتی ممکن است به اندازه ی دیه ی یک انسان کامل باشد. برای کسب اطلاعات درباره ی میزان دیه براساس سن جنین می توانید از یک کارشناس دادگستری رشته مامایی کمک بگیرید.

این نکته از کارشناس رشته مامایی هم لازم به ذکر است که اگر جنین به دنبال ضربه یا تروما از بدن مادر خارج نشود ولی در رحم مادر فوت کند ، به این عارضه سقط تروماتیک نمی گویند .

برای اثبات اینکه آیا سقط ، تروماتیک بوده یا خیر، کارشناس رسمی دادگستری رشته مامایی وجود شرایط زیر را مورد بررسی قرار می دهد :

1- آیا ضربه ای که به زن وارد شده به قسمت شکم و لگن او بوده یا خیر ؟

2- آیا ضربه یا تروما به صورت مستقیم به زن باردار وارد شده یا خیر ؟

3- آیا این ضربه قوی بوده یا ضعیف ؟

4- آیا فاصله ی کمی بین ترومای وارده و نشانه های احتمال خطر سقط بوده یا خیر ؟

5- آیا بعد از بروز نشانه های احتمال خطر سقط در مدت کمی ، جنین سقط شده یا خیر؟

ضربه ای می تواند منجر به سقط تروماتیک شود که قوی بوده و به طور مستقیم به شکم و لگن زن باردار وارد شده باشد و بعد از این ضربه ، در مدت کمی نشانه های احتمال خطر سقط ظاهر شده و سریعا جنین سقط شود. نشانه های احتمال خطر سقط نشانه هایی مثل دردهای شکمی و خون ریزی از واژن و ... می باشند.

 اگر ضربه ای به طور غیر مستقیم و یا ضربه ی ضعیفی به شکم و لگن زن باردار وارد شد که باعث سقط جنین گردید ، این حاکی از این است که بارداری زن غیرطبیعی بوده و نمی توان به آن سقط تروماتیک گفت .

بررسی قصورات مامایی و ضایعات جنسی

یکی از مهم ترین عواملی که توسط کارشناس رسمی مامایی مورد بررسی قرار می گیرد انواع مختلف بررسی قصورات مامایی است. این قصورات شامل موارد مختلفی نظیر تغییر شکل استخوان های نوزاد، افتادن بچه از دست پرستار و همچنین مواردی که منجر به خطر افتادن علایم حیاتی مادر و کودک می شود، خواهد بود. در هر حال ممکن است اشخاص برای بررسی ضایعات جنسی نظیر مشکلات نخاعی، مشکلات جنسی خانم ها و آقایان و سایر موارد نیاز به کمک کارشناسان مامایی داشته باشند که در این صورت کارشناس مامایی با بررسی موارد بسیاری اظهار نظر می نماید. پزشک قانونی نیز که می تواند طی ارائه گزارش های پزشکی نسبت به ضایعات مختلف جنسی و قصورات مامایی نتایج را اعلام کند. کارشناس رسمی طبق شواهد و مدارک اظهار نظر می کند.

انواع قصورات مامایی و ضایعات جنسی

این موضوع در بحث پزشکی بسیار گسترده بوده و شامل موارد بسیاری چون قصورات در بررسی علایم حیاتی نوزاد و مادر، استفاده نادرست از ابزار ها و تشخیص نادرست وضعیت مادر می شود. عمده این قصورات ناشی از استرس، عدم تجربه، عدم دقت کافی و غیره می شود. مهم ترین عامل در این قصورا بررسی علایم حیاتی نوزاد و مادر است که می تواند به خطرات جبران ناپذیری بشود. در هر حال کارشناس مامایی در چنین شرایطی نسبت به موقعیت ماما، شرایط محیطی و شرایط بیمار اقدام به تحقیق می کند.

در خصوص ضایعات جنسی می توان به بررسی پرده بکارت خانم ها در حین ازدواج، بررسی ناتوانایی های جنسی، علل نزدیکی ها و مشکلات نخاعی و امثالهم اشاره کرد. این موارد می تواند توسط کارشناس ماما مورد بررسی قرار بگیرد. ضایعات جنسی در واقع از مهم ترین علل مراجعه به کارشناس مامایی است. بررسی تجاوز های جنسی و کودک آزاری و امثالهم نیز توسط کارشناس رسمی انجام می شود. کارشناس می تواند برای بررسی بارداری و عدم بارداری از آزمایشات پاراکلینیکی استفاده کند که به واسطه آن سقط جنین، ولادت نوزاد در منزل، جلوگیری از بارداری و اطمینان از سالم بودن جنین و غیره مشخص می شود.

قصور پزشکی

درر واقع منظور از قصور پزشکی انجام کارهایی است که طبق استاندارد ها و ضوابط علمی پزشکی نبوده باشد و با انجاک عمدی یا سهوی آنها منجر به خطر افتادن جان بیمار بشود. هنگامی که بیمار در حال بیهوشی به سر می برد ممکن است پرستار یا پزشک وی دچار خطاهایی بشود و در نهایت برای بیمار مشکل پیش بیاید. در این زمینه می توان از کارشناس رسمی کمک گرفت تا موضوع را مورد بررسی قرار بدهد.

نحوه بررسی قصورات مامایی و ضایعات جنسی

کارشناس رسمی برای بررسی قصورات مامایی و ضایعات مرتبط با آن می تواند از روش های مختلفی استفاده کند تا بتواند به راحتی نسبت به موضوع زنان و زایمان، قصورات مامایی، و معضلات جنسی تحقیق کرده و طبق استاندارد ها و ضوابط بتواند اظهار نظر نماید. برخی افراد علاوه بر اظهار نظر کارشناس از اقدامات پزشکی قانونی هم استفاده می کنند تا بتوانند دقیق تر در این زمینه احقاق حق نمایند. در واقع شیوه تحقیق کارشناس مامایی به این صورت است که تمامی موارد مربوطه از جمله زمان وقوع حادثه، بررسی علایم حیاتی بیمار، بررسی شواهد و مدارک از جمله ابزارهای مورد استفاده، بررسی عکس ها و فیلم ها و آزمایشات بیمار، بررسی حالات و وضعیت جسمی روحی بیمار، بررسی تمامی آثار مربوط به نزدیکی و غیره می پردازد.

کارشناس رسمی می تواند در خصوص بررسی قصورات مامایی و ضایعات جنسی از طریق تحقیقات و بررسی موارد مختلف می تواند اظهار نظر نماید. در صورت لزوم کارشناس می تواند از نظریات پزشک قانونی هم استفاده کند. پزشک قانونی با توجه به استاندارد ها و ضوابط گزارش را صدور می کند و کارشناس رسمی با استفاده از تمامی شواهد و مدارک نظریات خود را در قالب گزارش اعلام می کند.

در صورت نیاز به کارشناس می‌توانید با شماره تلفن‌های موجود تماس حاصل نمائید. گروه مشاوران، وکلا و کارشناسان ما با سال‌ها سابقه آماده ارائه خدمات در زمینه‌های مختلف هستند. با توجه به این که بسیاری از قصورات پرستاری در خصوص تزریق دارو است می‌توانید با خدمات کارشناس داروسازی و سم شناسی نیز آشنا شوید.

بررسی نحوه کارگزاری IUD توسط کارشناس رسمی دادگستری مامایی

IUD یا Intra Uterine Device  به معنی وسیله ی درون رحمی می باشد. از این وسیله برای جلوگیری از بارداری استفاده و درون رحم گذاشته می شود. متداول ترین فرم آن به صورت حرفT  می باشد. IUD با درصد اطمینان 99 و به مدت طولانی یعنی 3 تا 10 سال عملکرد دارد. IUD دو نوع می باشد: نوع اول آن مسی بوده وتا 10 سال موثر می باشد. نوع دوم آن که هورمون آزاد می کند ، به نام های مختلف کایلینا ، میرنا ، اسکایلا و لیلتا شناخته می شود. برای اطلاعات بیشتر از این وسیله می توانید از یک کارشناس مامایی راهنمایی بخواهید.

نحوه ی عملکرد IUD : با توجه به اطلاعاتی که یک کارشناس دادگستری مامایی در مورد نحوه ی عملکرد IUD در اختیار ما قرار داد ، به این نتیجه رسیدیم که IUD مانع از رسیدن اسپرم به  تخمک می گردد. IUD مسی ، موجب التهاب در دیواره ی رحم شده و همین التهاب از رسیدن اسپرم به تخمک جلوگیری می کند. همچنین مس باعث کشته شدن اسپرم می شود. پس احتمال خیلی کمی وجود دارد که اسپرم های زنده ی باقی مانده خود را به تخمک برسانند و بتوانند تخمک را بارور کنند. در نوع پروژسترونی ، در دهانه ی رحم لایه ی مخاطی ضخیمی ایجاد می کند که مانع از ورود اسپرم به داخل رحم گردد و نیز این هورمون دیواره ی رحم را نازک کرده که حتی اگر تخمکی لقاح یافت و بارور شد ، نتواند مراحل بعدی تکامل خود را در دیواره ی رحم به خوبی پشت سر بگذارد .

چه شرایطی روش IUD را ناموثر می کند : طبق نظر کارشناس رسمی دادگستری مامایی ، وقتی قبل از استفاده از IUD باردار باشید یا اختلال در رحم و سرویکس رحم یا خون ریزی های غیر طبیعی یا عفونت واگیر در ناحیه پرینه و لگن و غیر قابل درمان داشتید ، این روش برای شما ناموثر خواهد بود.

چگونه یک پزشک زنان با نظارت کارشناس رسمی مامایی IUD را تعبیه می کند: قبل از این عمل ، اول باید مطمئن باشد که این زن باردار نباشد و همچنین احتمال بارداری را هم نداشته باشد و سپس بعد از انجام معاینات لازم اقدام به کارگذاشتن IUD کند. برای مطمئن شدن از عدم عفونت ممکن است نمونه گرفته شود.

ابتدا پزشک با اسپکولوم واژن ، دهانه ی رحم را باز کرده و با کمک وسیله ی دیگری که اندازه گیری می کند ، عمق رحم را اندازه گرفته و به این ترتیب محل دقیق قرارگیری IUD تعیین می شود. سپس پزشک بازوهای T شکل IUD را جمع کرده و IUD شبیه خط می شود و این چنین وارد رحم می کند. با قرارگرفتن داخل رحم ، این بازوها باز می شود.

عوارض IUD :خون ریزی که موجب کم خونی فقر آهن می شود. احتمال خون ریزی بین 10 تا20 درصد می باشد. درد که حتی ممکن است منجر به خارج کردن IUD گردد و احتمال آن بین 15 تا 40 درصد گزارش شده است. عفونت های لگنی در هنگام جای گذاری IUD امکان ورود باکتری ها زیاد است. پارگی رحم در صورتی که توسط افراد بی تجربه و بدون مهارت انجام شود می تواند حتی باعث انسداد روده شود. احتمال حاملگی و حاملگی خارج رحمی که منجر به سقط می شود. میزان حاملگی خارج رحمی در مصرف کنندگان IUD هورمونی بیشتر است .خروج خود به خود IUD بین 4 تا 30 درصد این احتمال وجود دارد. مرگ و میر معمولا بعد از عوارض سقط خود به خود سپتیک و حاملگی خارج رحمی به وجود می آید. هر گونه عارضه ای که به دلیل عدم مهارت پزشک و یا سهل انگاری او در مراحل مختلف مشاوره و هنگام کارگذاری IUD برای فرد به وجود آید ، باید به مراجع قضایی گزارش شود.